Tek odağımız başarı ve hedeflerimize ulaşacağız, diyenler için bu açıklama gelsin o zaman 🤗
Çocuklar hayatlarının bir bölümünde hüsrana uğradıklarında, başaramadıklarında kendilerini o anda nasıl hissettikleri üzerinden tanımlama eğilimine girerler. Kendimi şuanda üzgün hissediyorum ve kendimi şuanda başarısız hissediyorum yerine “Başarısızım” “Ben bunu yapamam” derler. Bunun tehlikesi, geçici ruh halini kimliklerinin kalıcı özelliği olarak algılamalarıdır. Kendilerini tanımlarken kullandıkları özelliği kendisi gibi görmeye başlarlar.
Örneğin; Genel olarak okulda sıkıntı yaşamayan bir öğrencinin matematik dersinden soru çözdükten sonra cevaplarını kontrol ederken yarısından çoğunun yanlış çıkmasını bir düşünelim. Bu öğrencimiz eğer hayal kırıklığı ve yetersizlik duygularını kimliğinin diğer başarılı olduğu yönleriyle entegre edemezse şöyle bir şey söylemesi mümkündür. “Ben ne kadar başarısızım.” “Ben matematiği asla yapamayacağım.”
Bu noktada “Öğrenci Çarkları” devreye girmektedir. Öğrencilerimize uygulamakta olduğumuz 3 tane öğrenci çarkımız bulunmaktadır. Bunlar;
•Öğrenci Yaşam Çarkı
•Öğrenci Başarı Çarkı
•Öğrenci Ders Çarkı
Öğrenci çarklarının uygulanıp, çocuğunuzla değerlendirilmesi yapıldığında çocuğunuz bu stres anlarını yönetebiliyor olacak ve kendi öz değerlendirmesini yapıp “Ben başarabilirim, yanlış çıkan sorularımı öğrenmek için ne yapmalıyım, konu eksiklerim neler?” diyerek kendi çözümünü üretecektir. Durumun geçici ve kontrolü altında olduğunu kavrayacak ve başarıya odaklanacaktır. Çarklar aracılığı ile becerilerini bir bütünüyle görebilen çocuğunuz yaşamış olduğu üzüntü ve yetersizlik halinden sıyrılarak tekrar gündemini hedeflerine taşıyabilecektir. Bu farkındalığa varamayan öğrenci bir süre sonra ders çalışma isteğini yitirecek, planlarına uymamaya başlayacak, stres düzeyi artıp tamamen pes edecek ve hedeflerinden kopacaktır. Denizli Özel Ders olarak sizlere yardımcı olmak isteriz.
Başarı odağımızdan kopmayalım ve hayallerimize ulaşalım🎈